Udland: Oppe i Norge...

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

0 svar

Udland: Oppe i Norge... (#855)

LarsBudtz.dk skrev 03-07-2010 12:51:

Som overskriften nok antyder, har jeg været en tur nordpå! Der var masser af interessante ting, herunder danske. Desværre virker det som om at hele Norge kører efter samme koncept som vi kender det fra Danmark - trafikselskaberne mener at laventrebusser kan klare alt, hvorsomhelst. Hele trafikområdet "Stor-Oslo", hvis trafikselskab for relativt nyligt er blevet døbt #Ruter -incl. telefonfirkanten, har for meget nyligt fået indført 99% Solaris og 8700 overalt. Alle garageanlæg bestod primært af enten det ene eller det andet, og så måske en enkelt Vest V10 ind imellem. Det samme gjaldt trafikselskaberne længere væk fra Oslo, dog med lidt variation indimellem, de fleste steder så det dog ud som om at det ældre materiel var noget man hev frem i nødstilfælde; togbuskørsel for eksempel.

Men omend det nok har talte dage, var der da noget dansk at kigge på, måske mere end som så, men herunder kommer i hvertfald et par billeder af busser der med garanti er danske / med dansk karosseri! :D

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/JuelJohansenA.jpg[/img

Naturligvis måtte jeg have et par billeder af Juel Johansens MAN/Aabenraa. Han var yderst flink, og ville med glæde køre den frem fra det bagerste hjørne af hans lille opstillingsplads, så jeg også kunne få et billede bagfra. Han fortalte at nogen i Københavnsområdet havde været interesseret i at købe den, men at man havde droppet det, pga. miljøzonen. Det må der være nogen her der kender til?

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/JuelJohansenB.jpg[/img

Juel Johansens Bilruter LS 36890

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/JuelJohansenC.jpg[/img

Juel Johansens Bilruter LS 36890[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/Nettbuss558A.jpg[/img

Nettbuss i Kongsvinger har officielt de tre Silkeborg Vest'er med internnumrene 558, 559 og 560, men hjemme på garageanlæget holdt kun 558. 559 og 560 stødte jeg heller ikke på i trafikken, omend de bør være der et eller andet sted.

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/Nettbuss558B.jpg[/img

Nettbuss 558 med DAB-byggenummer 60021.Unibuss i Tønsberg har en del brugte Aabenraa'er på lager. Desværre holdt de alle sammen med næsen op mod et hegn, men jeg fik lusket mig ind på naboens side af hegnet, og fik dem dog lige "dokumenteret". Desværre kunne meget tyde på at de var på vej ud af drift, både fordi at de holdt i garage midt i myldretiden, men den lokale trafik bestod også primært af en masse nye Solaris'er, hmm... :cry: (Jeg tog billeder af dem allesammen, men de er alle i samme kryptiske vinkel, så her er bare lidt af hvert...)

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/Unibuss276.jpg[/img

Forhenværende Arriva Vestsjælland 2050, Aabenraa Byggenummer 2675

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/Unibuss257.jpg[/img

Forhenværende Nettbuss Norge 9042, Aabenraa byggenummer S010287

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/Unibuss265.jpg[/img

Forhenværende Nettbuss Norge 1373, Aabenraa byggenummer S010279Nettbuss i Drammen skulle have et par Aabenraa'er, men det er dog ikke helt til at finde ud hvilke af 8500'erne der er fra Aabenraa. Denne kunne muligvis være det, baseret på logik ift. nummerpladen, men det er dog extremt usikkert alligevel, da der generelt hersker meget ulogik i registreringsnumrene.

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/NettbussKH12811.jpg[/img


Til sidst kommer der lidt af nordmændenes egne aldrende ting. Der stod faktisk en del blandet landhandel rundt omkring hos private folk, ofte ombygget til specielle formål.

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/DE59739.jpg[/img

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/NorskA.jpg[/img

Til allersidst, nok desværre en Säffle, men i et særegent farveskema og dørstilling, og med lidt norsk natur...

[img http://www.larsbudtz.dk/tilbf/AR83363.jpg[/img

Hvis nogen er interesseret i at se de mange billeder af kedelige Solaris'er osv., uploader jeg dem til mit galleri i nærmeste fremtid... :wink: - Jeg fik dog også billeder af flere andre interessante ting som ikke kom med her, så for dem der heller ikke bryder sig om Solaris'er, er der stadig mere at se på, når jeg får uploadet de mange andre billeder... :D :wink: