Odense Taxas Busser

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

1 svar

Odense Taxas Busser (#1980)

volvo-b10m skrev 05-11-2011 16:49:

er der nogen her der kender historien om Odense Taxas Busser og hvad der sket siden de ikke kører mere ? mvh claes

Re: Odense Taxas Busser (#1981)

volvo-b10m skrev 05-11-2011 16:55:

Historie - med foden på gaspedalen i over 75 årDroskeselskabet Taxa Fyn a.m.b.a. er et andelsselskab, der har drevet taxavirksomhed i Odense siden 1922. Droskeselskabet Taxa Fyn startede med et beskedent vognantal på 15. Men i løbet af årene (via udvidelser og fusioner med Lillebilforeningen "519" i 1952 og Ringbilen i 1973) er vi i dag oppe på 245 vogne.

Droskeselskabet Taxa Fyn a.m.b.a. er moderselskabet, der står bag driften af alle virksomhedens aktiviteter. I dag er selskabet en fusion mellem Odense, Nyborg, Middelfart, Svendborg, Assens, Faaborg og Fredericia Taxa. Det gør os til det mest komplette taxaselskab i Danmark.

Så tidligt som i 1978 installerede Taxa Fyn et EDB-booking anlæg, sandsynligvis det første af sin art i verden, og denne udvikling er blevet fulgt op lige siden.

I 1988 flyttede virksomheden til Ove Gjeddes Vej i Odense SØ, og her startede den fælles bestillingscentral Taxa-Fyn, der nu omfatter Odense, Nyborg, Middelfart, Fredericia, Svendborg, Ringe, Assens og Faaborg Taxa.

Alle vogne er udstyret med et moderne trafik dirigeringsanlæg - datastyret og online. Sammen med et dansk ingeniørfirma, Finn Frogne a/s har vi udviklet et kontosystem, som automatisk direkte overfører af data fra taxameter til faktura.

I 1983 etableredes Odense Taxa's Busser, der hurtigt fik vokseværk og nåede et antal på 60 busser, og blev dermed Fyns største privatejede busselskab. Yderligere ekspansion betød, at man I 1993 måtte udvide med opkøb af naboejendommen nr. 16.Pr. 1. juni 2001 er busafdelingen solgt til Arriva Danmark. Der er etableret et tæt samarbejde mellem de to virksomheder om udførsel af kørsel med ældre, børn og handicappede.

Droskeselskabet Taxa Fyn a.m.b.a. består desuden af autoværkstedet Rosengaard Auto for personbiler og varevogne (åbent for alle), Edb-firmaet OT-service (specialfirma for netværksløsninger), samt et finansieringsafsnit OT-finans.

I anledning af firmaets 75 års fødselsdag den 21. januar 1997 udgav Taxa Fyn en jubilæumsbog, der udover at beskrive Taxa's historie, giver et interessant lokalhistorisk indblik i dele af det gamle Odenses historie.

Bogen er på 172 sider, illustreret med mange billeder og koster kr. 180,-. Kan købes ved henvendelse på tlf. 66 15 66 31.

har i kørt med dem ? mvh claes