PBO Busudflugter 2009

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

1 svar

PBO Busudflugter 2009 (#265)

Peter B. Brandsen skrev 28-12-2008 15:05:

PBO Busudflugter 2009

Pallavicini & Brandsen præsenterer hermed årets planlagte busentusiastudflugter:

I stil med de seneste 3 år vil vi igen i år afholde busudflugter for busentusiaster til forskellige busvognmænd mv. vest for Storebælt. Som altid vil vi køre i ældre danskbyggede rutebusser.

I 2009 har vi planlagt 2 ture:

Lørdag d. 7. Marts 2009: Djursland med start og slut i Randers.
August/September 2009: Mors, Thy og Jammerbugt.Vi glæder os til at se jer der er interesserede. Nye som gamle ansigter!
Se [link]
--------------------------------------------------------------------------------
Den første tur, 7. marts, bliver som sagt en Djurslandstur.

De første detaljer omkring turen begynder at være klar, men endnu er vi i planlægningsfasen og har endnu ikke mange aftaler på plads med firmaerne. Vi har dog reserveret en ikke-ny lokal DAB-bygget rutebus med rigtig lokalkendt chauffør. Vi afslører hvilken bus det bliver senere :-)

Men der bliver start foran Randers Banegård omkring kl. 9,40 (af hensyn til folk der kommer langvejs fra med lyntoget ank. 9,32) og efterfølgende opsamling på Randers Busterminal (hvor første korte fotostop så samtidig er, der holder jo altid nogle busser).

Derefter er det (indtil videre) planen at besøge bl.a.
- Arriva, Randers
- Assentoft Turistbusser
- Grund Taxi og Turistbusser
- Grund Vognmandsforretning
- Auning Turistfart
- Grethes Busser, Vivild
- Todbjerg City, Grenaa
- Arriva, Grenaa
- Centrum Turist, Djursland
- Arriva, Rostved
- Gotschalk Rejser, Ryomgård
- Arriva, Ryomgård
- Arriva, Hornslet
- Syddjurs Busser, Hornslet

Som sagt er der dog ikke mange aftaler endnu, men vi forventer det bliver ca. disse :-D Desuden VIL der være flere gode overraskelsesbusser undervejs afhængig af tiden.

I Hornslet bliver der mulighed for at stige af. Efter afsætning af nogle folk i Hornslet kører bussen retur til Randers i behageligt tempo for afsætning af resten :wink:
Pointen i at stige af i Hornslet er, at folk langvejs fra (fra Sjælland/sydfra) kan komme hurtigere hjem ved at tage Grenaabanen eller rute 119 fra Hornslet til Århus (det er i hvertfald hurtigere end at køre med tilbage til Randers og så tage et tog sydpå derfra...).

På turen vil vi møde masser af bustyper. Vi regner med alt lige fra Volvo B10M, B10L, B10BLE, B12BLE, B12M, B7RLE, B10MA, B12MA... over Leyland og DAB i mange udgaver, Mercedes, Setra, MAN, Neoplan, VDL Bova, Scania/DAB, mange Scania Omniline, måske Scania Lahti Flyer, måske Scania/DAB Facelift samt Jyllands sidste DAB serie 11 i normal drift osv. osv. osv. Desuden vil der som sagt være flere gode overraskelser undervejs, hvor mange afhænger af hvor meget tid der er tilovers :-D

Der vil efterhånden komme info mere om turen ud på [link].

Groft rutekort:
[img http://www.omnibusser.dk/djurs/groft-kort.PNG[/img

-------------------------------------------------------------------------
Den anden tur bliver en Mors-Thy-Jammerbugttur, som vi, pga. de større afstande, forventer vil være omkring 10 timer. Derfor vil den foregå i sensommeren, hvor der er sollys længe.

Vi satser stærkt på at se ca.:
- Poulsens Busser - Ø. Assels/Hvidbjerg
- Bendt Krogh
- Morsø Turistfart
- Hedegaards Turist
- Sydthy Rute- og Turist
- Svend Aages Busser
- Snedsted Turistbusser
- Hanstholm Turistfart
- evt. Pan Bus DB, Thisted og Vesløs Busser
- Fjerritslev Busserne
- Arriva, Solsiden og Thykjær i Løgstør
- samt Vesthimmerland Rute- og Turistfart

----------------------------------------------------------------------

Yderligere info mv. - se [link]

Re: PBO Busudflugter 2009 (#326)

Peter B. Brandsen skrev 02-02-2009 00:40:

Lige en opdatering omkring busturen på Djursland d. 7. marts 2009:

Det ser rigtig lyst ud med Djurslandsturen her d. 7. marts 2009 :D Vi har allerede flere tilmeldinger inden vi har annonceret prisen og hvilken DAB-bus vi skulle køre i. Det er vi glade for, og det betyder, at vi allerede nu kan sige, at vi regner med at prisen denne gang sænkes til 280 kr. pr. person, hvis vi runder 16 tilmeldinger i god tid inden 22. februar - og hvis vi skulle runde 20 tilmeldinger sætter vi den yderligere ned, formentlig til ca. 260 kr..

Og så vil vi da lige fortælle mere om turbussen:
Da vi på tidligere ture (udover Volvo) har kørt i DAB-busser med Leyland-motor og med DAF-motor, så bliver det denne gang en Scania K93CLB/DAB-Silkeborg SC-1124L fra 1992, tilhørende Gotschalk Rejser, Ryomgård.

Altså en rigtig lokal DAB-rutebil med Scania-motor, der i mange år har kørt på Djursland (Ex Sechers Rutebiler 12 > Fabers Buslinier 62 > Dania Bustrafik 2162 > Combus 8268 > Snogebæk Turistfart > Gotschalk Rejser). Bustypen er lidt speciel og udmærker sig ved at der ikke er bygget sååå mange af dem, slet ikke i længden 11,24m, men alligevel er det en rigtig DAB-rutebil. Bussen har i sin tid i Østjylland bl.a. kørt på rute 214 Randers-Ryomgård-Grenaa som vi vil køre langs nogle steder (mulighed for opstillingsfoto).

Mig og buschaufføren er begge lokale og stedkendte på Djursland og i Kronjylland, så vi burde kunne finde stederne ;)

Vi håber I vil synes om det - og husk tilmelding INDEN 22/2-09 :!: