Omlægningen af linie 500S

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

8 svar

Omlægningen af linie 500S (#473)

jodleren skrev 05-10-2009 11:22:

Hejsa

I forbindelse (forbandelse) med Obamas besøg, så var der en del (overdrevne?) omlægninger af trafikken.
Bla. iflg Movias hjemmeside, at linie 500S var omlagt til midlertidig endestation på Friheden st., kl 6-14.
Med andre ord, den forbindelse er skåret helt væk fra Amager, til gene for brugerne (bl.a. de mange der arbejder på Avedøre Holme).
Og Movia informerede først om det fredag morgen! Den slags kunne være oppe før, og med en evt forslag til alternativ rejse. Me de ignoranter kom ikke med noget.

Hvorfor kan man ikke gøre noget mere intelligent, som at føre den til f.x. Tårnby st., eller via vejlands allé til ja igen Tårnby st., eller via gl. køge landevej? Sidste er en lang tur, men hellere det end ingen forbindelse. Jordomrejsen med f.x. S-tog og bus osv er vanvittig lang.

Problemet kommer løbendende, når der sker noget i Bella Centeret, så ryger den forbindelse. Det samme vil ske til december, hvor - fobindelsen igen mangler i måske flere dage.

Hvorfor gør Movia ikke noget bedre?
Jeg har rejst spørgsmålet hos dem, men er mødt med arrogance.

Re: Omlægningen af linie 500S (#475)

michaels skrev 05-10-2009 19:13:

Movia informerede nu om dette allerede onsdag aften på deres hjemmeside.
Problemet denne gang var jo nok at man ikke vidste hvilken vej Obama ville køre - det var varslet at Amagermotorvejen ville blive lukket 08.30 - men det gjorde den så ikke alligevel - og for 500S så kunne komme til Amager skulle den jo så hele vejen ind igennem City. Derudover kørte den nu normalt igen lige så snart han var fløjet fra Kbh igen - senest omkring 13.30 - der mødte jeg ihvertfald en 500S mod Ørestaden på motorvejen.

Re: Omlægningen af linie 500S (#476)

Thomas de Laine skrev 05-10-2009 20:39:

Af sikkerhedsmæssige grunde blev det først udmeldt meget sent, hvilken rute, Obama skulle køre ad. Desuden tilbageholdt Politiet af samme grund indtil ret sent oplysninger om, hvilke veje der skulle lukkes. Det er således ikke sikkert, der har ligget detaljerede planer for omlægninger før torsdag aften. Det var også først torsdag eftermiddag, at motorvejsafspærringer blev meldt ud over for bilisterne.

Udover omlægningen af linje 500S var også 4A i ca. 4-5 timer afkortet til Mozarts Plads/Sjælør st., og linje 30 var omlagt over Langebro. Derudover var der mange ændringer i City - bl.a. var linje 11 (CityCirkel) helt aflyst til ud på eftermiddagen.

Re: Omlægningen af linie 500S (#477)

jodleren skrev 06-10-2009 13:10:

Problemet er, at det sker løbende for linie 500S, når der sker noget i Bella Centeret - denne gang var det måske pga vejen blev lukket.
Det er kun kort tid siden, at den heller ikke kørte i en hel weekend, pga noget i Bella Centeret - og nu kommer klimatopmødet, så kører den måske ikke igen i værste fald i 2 uger. Jeg mener ikke at brugerne kan være bekendt med det.

Hvis man så igen gør noget med 4A og 30, så lukker man det helt.

PS: kørte 4A så heller ikke lokalt på Amager? Altså i 2 dele, en på Sjælland og en på Amager?

Re: Omlægningen af linie 500S (#478)

michaels skrev 06-10-2009 13:45:

Nej...

Nedenstående er et klip fra Movias trafikinfo omkring 1145:

"Linje 1A og 15 kører i begge retninger ad H. C. Andersens Boulevard - Nørre Voldgade - Øster Voldgade.
Linje 2A og 40 kører i begge retninger ad Tietgensgade - H. C. Andersens Boulevard - Amager Boulevard - Ved Stadsgraven.
Linje 4A busser der kører til Femøren St. kører kun til Mozarts Plads. Busser der normalt kun kører til Bella Center kører kun til Sjælør St.
Linje 5A og 36 betjener ikke Lufthavnen men kører kun til Amager Strandvej/Ellehammersvej.
Linje 6A kører i begge retninger ad Vester Voldgade - Nørre Voldgade - Nørreport St.
Linje 10 betjener ikke Teglholmen, men kører i stedet til Mozarts Plads/Scandiagade.
Linje 11 kører ikke - driften forventes genoptaget omkring kl.14.
Linje 26 kører i begge retninger ad Vester Voldgade - Nørre Voldgade - Nørreport St. - Øster Voldgade.
Linje 29 kører kun imellem Vanløse og Vesterport Station.
Linje 30 kører i begge retninger Vejlands Allé - Røde Mellem Vej - Amager Fælledvej - Amager Boulevard - Langebro - Tietgensgade - Bernstorffsgade.
Linje 35 kører kun mellem Dragør og Islands Brygge
Linje 66 kører i begge retninger ad Tietgensgade - H. C. Andersens Boulevard - Amager Boulevard - Ved Stadsgraven - Torvegade.
Linje 500S kører ikke til Ørestad St. men i stedet ad Avedøre Havnevej - Gl. Køge Landevej til midlertidig endestation ved Friheden St.

Kl. 11.30 blev Langebro lukket - det betyder at følgende linjer omlægges:

Linje 5A og 250S kører via Knippelsbro.
Linje 30 og 33 kører kun på Amager-siden."

Re: Omlægningen af linie 500S (#479)

jodleren skrev 08-10-2009 14:35:

="michaels" Nej...

Nedenstående er et klip fra Movias trafikinfo omkring 1145:

Linje 4A busser der kører til Femøren St. kører kun til Mozarts Plads. Busser der normalt kun kører til Bella Center kører kun til Sjælør St.
Linje 30 kører i begge retninger Vejlands Allé - Røde Mellem Vej - Amager Fælledvej - Amager Boulevard - Langebro - Tietgensgade - Bernstorffsgade.
Linje 500S kører ikke til Ørestad St. men i stedet ad Avedøre Havnevej - Gl. Køge Landevej til midlertidig endestation ved Friheden St.

Kl. 11.30 blev Langebro lukket - det betyder at følgende linjer omlægges:

Linje 5A og 250S kører via Knippelsbro.
Linje 30 og 33 kører kun på Amager-siden."


Dvs at kun Knippelsbro var åben?

Re: Omlægningen af linie 500S (#500)

jodleren skrev 02-12-2009 12:56:

Nu er det bevist: Movia er ikke for kloge

http://www.moviatrafik.dk/Service/andri ... pmode.aspx
Linje 500S
14/12-20/12: Bussen kører kun til Friheden St. Mellem Stamholmen og Friheden St. køres ad Avedøre Havnevej – Gammel Køge Landevej i begge retninger.

Linie 500S er nu NEDLAGT i en hel uge :) Og de er så dumme, at de ikke engang henviser til noget alternativt?!?!?
Man er ligeglade med kunderne?

Hvorfor kan man ikke føre den via Vejlands alle til fx. Tårnby st?

Re: Omlægningen af linie 500S (#503)

jodleren skrev 05-12-2009 11:04:

Jeg gravede lidt i dig, og fik flg svar:

Movia siger, at omlægningerne er bestemte af entrepenørerne, og henviste til City Trafik

City Trafik svarede, at problemet er køre/hviletidbestemmelserne pga linien længde, men at man har foreslået at "knække" linien ved Glostrup eller Friheden som de kalder det, for at gøre den mere fleksibel. Movia ville ikke acceptere dette af en eller anden årsag, som jeg ikke fik at vide.

Movia svarer at de ikke kender noget til det. (lød som om at de ikke ville svare på det)

Man kan så blot undre sig over at 300S tidligere var delt ved Lyngby st., så ideen er prøvet. Eller gik det måske ikke godt?

Re: Omlægningen af linie 500S (#530)

Mugge skrev 19-12-2009 15:22:

Linje 500S er underkastet at skulle køre med tachograf på ture, som køre hele ruten igennem. Skulle linjen omlægges ville det kræve flere busser, alternativt flere chauffører på linjen. Linje 300S har ikke tachograf, og er derfor mere fleksibel i den retning.

Men jeg håber da, at du, Jodleren er klar til at komme med kontruktive forslag, i stedet for intetvidende, latterlige kommentarer, og angreb mod Movia.

Trafikselskabet Movia, kan begå fejl, men der er i forbindelse med COP15 mange omlægninger som er ønsket af politi, entreprenører, trafiktjenesten, og andre myndigheder. Dem skal Movia respektere i det omfang det er muligt, og naturligvis er der kun en gruppe som taber her, nemlig KUNDERNE! Det er Movia naturligvis bekendt med, men enhver omlægning/afkortning af en linje vil bevirke negative reaktioner fra en kundegruppe...