Dybbelsbro spor 120

S-tog af tredje generation i Høje Taastrup

Dette er et arkiv med de e-mails, der i en årrække fra 2001 blev udvekslet i gruppen S-togspostlisten på YahooGroups. Gruppen var en slags e-mail-baseret forum for S-togsentusiaster, og dens aktivitet døde ud omkring 2008, men med enkelte efterfølgende diskussioner frem til 2014.

Indtil december 2019 var arkivet offentligt tilgængeligt på YahooGroups' hjemmeside, men Yahoos nye ejere har nu slettet alle gruppers arkiver som led i afviklingen af de Yahoo-tjenester, de købte for 4,5 mia. dollars... For at bevare informationen for eftertiden er arkivet flyttet til denne underside til Off-peak. Stort set alle e-mails fra S-togspostlistens arkiv på Yahoo er overflyttet. Dem, der er udeladt, vil ingen savne - heller ikke dem, der skrev dem! Det hele er bevaret, så det er læsbart, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke bliver rettet.

Kontakt Myldretid, hvis du har spørgsmål til S-togspostlistens arkiv.

Alle emner

Dybbelsbro spor 120 (#682)

Anders Frese Carlsen skrev 2004-11-10 22:41:

Hej Alle

Det er rigtigt at der er en del snak om sporet til daglidt "spor 120" ny perron Dybbelsbro. Pengende er givet i 1997 til BaneStyrelsen som valgte at bruge dem til andet formål. Og de har da også et flot Hovedsæde i dag ;-) Men der er givet benge til projektet igen og pengende er givet til BaneDanmark som har valgt at lave det nu, men i etapper. Næste etape er strækningen mellem spor 11 Kh (København H) og perronkant Dybbelsbro hvor flere spor og sporskifter skal skiftes med skærver i stedet for sand og ny træk af køreledninger. Disse ting skal ske i løbet af de næste 1-2 år. Derefter afventer man Siemens ny FC nær på bryggen (Fjernstyringscentral på Kalvebodbrygge) hvor Fc frederikssundsbanen og Nordbanen har til huse i dag. Når de er klar skal sikringsanlægget gøres klar til spor 120 som skal virke fra 1. Januar 2009. Det lyder måske latterligt at der skal gå 4 år men ting tager tid i staten. Et andet problem som man slås med er at Personalet i FC har klaget over pulten som den skal se i 2009, ude ved Skælbæk (Dybbelsbro), når du kører mod syd (køge fra spor 2 (nu 120) kan du IKKE komme mod Enghave st. men du kan godt komme fra spor 4 mod Køge. så kan man jo ikke flytte en krydsning der til.

Som sagt fra 2009 skal vi se en åbning.

Hilsen

Anders Carlsen