PBO Busudflugter: Sønderjylland (forår 2010)

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

3 svar

PBO Busudflugter: Sønderjylland (forår 2010) (#600)

Peter B. Brandsen skrev 01-02-2010 03:01:

Så er planlægningen af [color=green forårets [/color første bustur for busentusiaster så småt i gang. Arrangørerne af denne udflugt er Jef Pallavicini og Peter Berggrén Brandsen og som vanligt er alle businteresserede velkomne! Det er nu 8. gang vi laver en busentusiasttur, vi håber I vil med :D

Datoen er fastlagt til

lørdag d. [color=blue 10. april 2010[/color

! Så reserver den allerede nu! Den ændres ikke. Forårs-datoen er i år lagt ca. en måned senere end de andre år. Både vi og flere faste deltagere ønskede turen lagt nogle uger senere, så det er lyst i længere tid. :wink:

Vi byder denne gang på en bustur rundt i Sønderjylland. Området bliver primært det gamle Sydbus-område - altså faktisk de andre dele af Sønderjylland end på vores sydlige tur i marts 2008.

Vi regner med at startstedet bliver på Kolding Rutebilstation, som ligger praktisk lige op ad Kolding St., så der er togforbindelse til hele landet.

Nu tror nogen måske, at Sønderjylland blot er reduceret til en stor bunke [color=darkblue mørkeblå Irisbus Crossway [/color og at de bliver det eneste, vi får at se på turen (har man set en, har man set dem alle). Det er ikke korrekt - vi vil selvfølgelig møde flere af dem - men det primære mål bliver at besøge de lokale vognmænd, der har en mere varieret vognpark (der vil nok også være noget for turistbusinteresserede her). Vi vil både besøge nogle der kører for Sydtrafik og nogle der ikke gør. Vi lover [color=blue DAB[/color , vi lover [color=blue Scania[/color og vi lover [color=blue B10M[/color ! Men vi KAN ikke nå alle vognmænd, garager og pladser i Sønderjylland på en dag.

Aftaler og detaljer er endnu ikke på plads, men tingene bliver som de plejer. Der kommer naturligvis lokalt bryggede gratis øl og sodavand i bussen, som vi plejer og mulighed for mad.

Bussen vi skal køre i vil vi ikke offentliggøre endnu (da vi ikke har aftalen endnu) - men vi regner med at den står på en Leyland/DAB med mere end 25 år på bagen :wink:

Flere detaljer vil blive løbende offentliggjort her og på [link].

Sønderjylland er et dejligt område med forskellige busser, der gemmer sig rundt omkring - vi vil besøge dem. Vi håber I vil med. :D Vi glæder os til at se kendte som ukendte ansigter til en busentusiasttur i danskbygget bus i det sydligste Danmark.

Re: PBO Busudflugter: Sønderjylland (forår 2010) (#609)

Peter B. Brandsen skrev 08-02-2010 17:30:

Angående turbussen. Som lovet vil vi denne gang forsøge at overgå os selv med valg af turbus, så:

Ja, denne gang skal vi faktisk køre i en:

[color=blue Leyland/DAB LIDRT 12/2 serie 2[/color fra 1973!


En 37 år gammel dansk turistbus/rutebil, der både har kørt i Roskilde-området, på Bornholm og senest har været gemt i Jylland!

[img http://www.omnibusser.dk/sdrjylland/serie2.JPG[/img
[size=85 (Foto udlånt af Jakob Lønbæk Nygaard Christensen)

A. P. Hansen, Roskilde 31 > Allinge Turistfart 5 > Granly Bussamling, Ørum > Tramms Rutebiler, Tønder.

Bussen skal lige have fikset et par detaljer inden turen, men Tramm siger at den nok skal blive helt klar :D

Skulle der mod forventning gå noget galt med den (den er jo ikke ny mere), så har han en Leyland/DAB 6-6-TL11/4 serie 7 fra 1982 klar. Det er en af de to krydsninger mellem serie 6 og serie 7! På serie 6 chassis med serie 7 karosseri.

Så der er i den grad lagt op til en tur i en Leyland med MERE end 25 år på bagen!

Jeg kan i øvrigt oplyse at vi allerede har 7 tilmeldinger inden nogen som helst detaljer kom på bordet! Tak for det.

Re: PBO Busudflugter: Sønderjylland (forår 2010) (#610)

Jens Christesen skrev 08-02-2010 19:45:

:o !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alle tiders!!!!!

jeg elsker busser fra 1973 !!!

1973 blev sporvogne i Flensborg erstattet af Busser

[img http://www.abload.de/img/biwo8auul.jpg[/img

[img http://www.abload.de/img/biwo7464v.jpg[/img

jeg var dengang 6 år gammel - jeg elskede disse busser fra 1973 :oops:

i 1973 begyndte det så småt med mit hobby.

Gladen til turen er stor :!:

Re: PBO Busudflugter: Sønderjylland (forår 2010) (#689)

Peter B. Brandsen skrev 15-03-2010 13:54:

Vi er godt igang med planlægningen af busturen d. 10. april og er nu oppe på 15 tilmeldinger nu. Prisen er ikke helt fast endnu, men den bliver et stykke under 400 kr. - Den endelige pris afhænger af, hvor mange flere der tilmelder sig inden jeg regner den endelige pris ud. I kan forsat tilmelde jer - og jo før jo bedre - meget gerne inden d. 24. marts. Betaling bliver i bussen denne gang.

Og bussen... Serie 2-bussen forventes stadig køreklar :D

Vi kommer med yderligere informationer og et program for turen om nogle dage.