Midttrafik overtager busserne til Billund fra 1.4.2013

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

1 svar

Midttrafik overtager busserne til Billund fra 1.4.2013 (#2824)

Jesper KD skrev 06-02-2013 09:54:

Midttrafik overtager busserne til Billund
JP Aarhus 6. februar 2013, jp aarhus, side2

Midttrafik overtager driften af busserne til Billund Lufthavn, og det medfører en række ændringer fra den 1. april. Lufthavnsbusserne vil ikke længere afgå fra Scandinavian Center, og billetprisen kommer til at falde væsentligt.

Fra den 1. april sker der ting og sager med lufthavnsbusserne mellem Aarhus og Billund.
Den dag overgår driften af lufthavnsbusserne nemlig fuldstændig til den kollektive trafik. Tidligere delte Billund Lufthavn og Midttrafik driften, men nu skal det regionale trafikselskab varetage opgaven alene.
Det kommer til at betyde en række ændringer for lufthavnsbusserne til Billund.
Først og fremmest flyttes rutens udgangspunkt fra Scandinavian Center til Aarhus Rutebilstation, hvorfra Midttrafiks X-busser i forvejen kører passagerer til Billund Lufthavn .
»Busserne kommer også til at stoppe på Banegårdspladsen, da resten af den kollektive trafik er centreret omkring Banegårdspladsen. Det betyder, at lufthavnsbusserne bliver nemmere at komme til, end hvis de havde startet ruten ved Scandinavian Center. Vi fornemmer, at folk hellere vil stå på ved Banegårdspladsen,« siger Jan Ingebrigtsen, der er udbudsansvarlig ved Midttrafik.

Billetpriser falder
Men det nye startsted for lufthavnsbusserne er ikke den eneste ændring, der kommer til at træde i kraft den 1. april. Skiftet til kollektiv trafik får også billetpriserne til at falde.
»Den endelige pris er endnu ikke helt fastlagt, men det bliver højest 154 kr. for en voksenbillet, som koster 180 kr. i dag. Derudover er der mulighed for yderligere rabat med klippekort og periodekort,« siger Martin Dalsgaard, der er køreplanlægger ved Midttrafik.
På nuværende tidspunkt er der 12 afgange og ankomster hhv. til og fra Billund Lufthavn på en ganske almindelig hverdag, og det bliver der ifølge Martin Dalsgaard ikke lavet om på i den kommende køreplan.
Den nye busrute mellem Aarhus og Billund Lufthavn kommer til at få 8.545 årlige køreplantimer, hvilket altså er stort set det samme kørselsomfang som tidligere.
Samtidig vil de enkelte afgangstidspunkter for busserne stadig være tilrettelagt efter flyplanerne , så kunder ikke oplever for meget ventetid hverken før afgang eller ved ankomst med fly .

Bedre komfort
Alle busser på den nye rute vil være de såkaldte X-busser, som adskiller sig fra almindelige regionale busser, da de har ekstra plads til bagage og god siddekomfort. Desuden har alle X-busser computerborde og trådløs internetforbindelse.
Brande Buslinier vandt udbuddet om busruten og har fået tildelt kørslen i en periode på fire år med mulighed for en forlængelse på yderligere to år.

Fakta: BUSDRIFT Ændringer for lufthavnsbusserne
Den 1. april overtager Midttrafik driften af lufthavnsbusserne fra Aarhus til Billund Lufthavn . Det kommer til at give nogle ændringer.
Scandinavian Center udgår som startsted for ruten. Alle busser kommer til at afgå fra Aarhus Rutebilstation.
Passagerer til og fra Billund Lufthavn vil kun blive fragtet i de såkaldte X-busser.
Billetpriserne på en voksenbillet vil falde, og der vil komme yderligere rabat på klippeog periodekort.

Re: Midttrafik overtager busserne til Billund fra 1.4.2013 (#2825)

Peter B. Brandsen skrev 06-02-2013 14:38:

Den nye rute er rute 912X.
Medlemmer af Foreningen Busfronten kan læse mere om denne rute og udbuddet af denne i Busfrontens medlemsblad nr. 246 og i det kommende nummer 247.