Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

4 svar

Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade (#3874)

A-bus Driver skrev 12-02-2017 09:29:

Jeg har min daglige gang i dette kryds på trianglen - rettere sagt mange - når jeg kommer med min bus i retning mod Valbtparken.

Jeg har nu undret mig et par gange over et "Venstresving forbudt - HT-bus tilladt" skilt i krydset. Hvilken linje har svinget til venstre her? Og hvornår? Den gamle linie 40 hedder nu 37 og kører af Classensgade. Den ganle linie 18 hedder 8A og kører nordpå ad Strandboulevarden. Det efterlader så linie 9 o 19. Men de kørte ud af den sydlige ende af Strandboulevarden.

Re: Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade (#3876)

Thomas de Laine skrev 12-02-2017 16:19:

Interessant spørgsmål. Det kan måske have været relevant for tomkørsel eller ekstrabusser til/fra Trianglen (Parken), der har skullet vende, men jeg kan ikke lige se, hvorfor de andre veje, som busser normalt kører ad, ikke skulle kunne anvendes. F.eks. tomkørsel langs søerne til Vasbygade (linje 3 eller 40) eller Thorvald Borgs Gade (linje 9/19) kunne vel sagtens have brugt Classensgade?

Re: Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade (#3880)

KimEast skrev 17-02-2017 16:29:

Hejsa. Bor lige ved siden af Trainglen og kender krydset, og kender skiltet. - Det skilt har været der i mange mange år. Hvilken bus fra Nordhavn St (Melchiors Pl i gamle dage), der skulle tilvenstre ved Trianglen ved Østerbrogade, fandt jeg aldrig ud af. Da de lavede Trianglen om, og der kom lysregulering (igen) ved hjørnet tættest Ryesgade, kom der jo også venstre svings bane når man kom fra Nrdr.Frihavnsgade og lige over Østerbrogade. -- Skiltet er bare aldrig taget ned, i dag er det ganske overflødigt, da selv busser kan tage næste kryds og køre til venstre. - Men sådan er der så meget. - Bus 3A skal jo stadig kæmpe mod cyklisterne for at komme ind til stoppestedet, retning Blegdamsvej. - Man siger, alt laves om igen når Trianglen Metro Station står færdig. -

Re: Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade (#3881)

DVG skrev 17-02-2017 16:32:

="KimEast" Man siger, alt laves om igen når Trianglen Metro Station står færdig. -


Du kan finde de nuværende planer her:
http://www.m.dk/#!/stations/byggepladse ... ionen+2019

Re: Krydset Nordre Frihavnsgade/Østerbrogade (#3882)

KimEast skrev 18-02-2017 21:51:

Og sidste nye er, at grunden til tilladelsen til busser på dette sted er, at hvis der er omkørsel, feks Østerbrogade er spærret, og alle busser nordfra skal via Strandboulevarden og tilhøjre ad Ndr.Frihavnsgade, så skal de have mulighed for at komme til stoppestedet Trianglen.