Muslimer og billeder m.v.

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

3 svar

Muslimer og billeder m.v. (#353)

jodleren skrev 02-04-2009 16:29:

Iht den verserende sag: http://politiken.dk/indland/article682488.ece

Iflg loven må man ikke diskriminere. Enig.
Men modsat skal chaufføren kontrollere billedet, om det ny er den samme person.

Altså, hvor står vi så?
1) chaufføren kan dømmes for racisme
2) chaufføren fyres for ikke at kontrolere billeter
3) begge

Men, personligt mener jeg at det har intet at gøre med racisme, der er et spørgsmål om at kontrollere billeterne.
Hvad mener andre her?

Nogle vil vide, at muslimer bevidst har misbrugt det i århus for ca 10 år siden, hvor hele familien kørte på et månedskort.
Løsningnen i Århus var dengang at de blev taget med til politistationen, hvor de kunne identificere sig selv overfor en kvindelig betjendt (og siden spekulere over hvordan de så vil komme hjem).
Jeg ser ideen i en elefanthue - med min brors måneds kort :)

Re: Muslimer og billeder m.v. (#354)

Per skrev 04-04-2009 12:07:

Det fremgår intetsteds at kundens religiøse eller racemæssige tilhørsforhold har været nævnt eller har haft betydning for chaufførens afvisning af kunden, så det virker helt misforstået at beskylde nogen for racisme eller andet i den retning.

Til gengæld fremgår det at chaufføren ganske nøje har fulgt den instruktion som arbejdsgiveren har givet, så med mindre der skulle være sagt noget mundtligt under afvisningen som kunne høre ind under straffeloven, er der ikke noget som helst at kritisere ham for.

Re: Muslimer og billeder m.v. (#356)

jodleren skrev 07-04-2009 11:26:

="Per" Det fremgår intetsteds at kundens religiøse eller racemæssige tilhørsforhold har været nævnt eller har haft betydning for chaufførens afvisning af kunden, så det virker helt misforstået at beskylde nogen for racisme eller andet i den retning.

Til gengæld fremgår det at chaufføren ganske nøje har fulgt den instruktion som arbejdsgiveren har givet, så med mindre der skulle være sagt noget mundtligt under afvisningen som kunne høre ind under straffeloven, er der ikke noget som helst at kritisere ham for.


Det er helt korrekt, men de forhindrer dem ikke i at andmelde det som sådan:
http://politiken.dk/indland/article682342.ece

Desværre har jeg selv set, hvordan en chauffør ikke ville hjælpe med en barnevogn på Vesterport St. (kbh, linie 11/28/34), med den grund, at det kunne skade hans ryg. Hun beskyldte ham med det samme for racsime. Det bruges, hvis de ikke får deres vilje, og har intet med virkeligheden at gøre.
Samme har jeg set også med danske banrnevogne. Og med en pige (neger), der fik at vide at hun skulle betale barnebillet for hendes barn (det skulle jo være gratis mente hun). Hun svarede med et ord: racisme!

Tilbage står en anmeldelse, som et busselskab og deres chaufføer(er) skal forholde sig til - dvs psykisk arbejdsmiljø. Derfor er det bedst at være på forkant med den slags situationen inden de opstår. Derfor debatten.

Re: Muslimer og billeder m.v. (#368)

jodleren skrev 14-04-2009 15:00:

Problemet er lige blevet lidt mere aktuelt:
http://politiken.dk/indland/article689493.ece

Ganske vist står der, at det ikke har noget med sagen at gøre, men modsat kommenterer 3F sagen i en anden artikel, som der er link til.
Om ikke andet, bør den slag give tanker om, hvad man så skal gøre i den slags situationer.