Udbud af bybusser i Aalborg er på vej

Pr. 14. august 2017 er forummet på Bussnak.dk nedlagt. Alle emner (tråde) er arkiveret her på Off-peak. Indlæggene er overflyttet, så de er læsbare, men der er visse layoutmæssige fejl, som ikke forventes rettet. Linjeændringer i Hovedstadsområdet kan fortsat diskuteres på Sporvejsforum.dk.

Alle emner

0 svar

Udbud af bybusser i Aalborg er på vej (#382)

Christian Paulsen skrev 28-05-2009 16:20:

Til næste år skal bybusserne i Aalborg i udbud igen - for 3. gang!
Derfor arbejder Aalborg Kommune allerede nu med yderligere krav til de selskaber som vil byde på bybuskørslen. Bl. a. skal 50 af 101 bybusser kører på biodiesel, der skal være stoppestedsannoncering, elektroniske infotavler inde i busserne og så skal incitatementsaftalerne endnu mere i forgrunden.

Rådmanden for Sundhed & Bæredygtig Udvikling, Thomas Kastrup-Larsen oplyser desuden overfor NORDJYSKE Stiftstidende, at man fortsat satser på to entreprenører - eller gerne flere. Til avisen siger han: "Vi vil gerne have to entreprenører som minimum, fordi vi har gode erfaringer med at have to entreprenører. Vi har oplevet en utrolig ro i forhold til den kollektive trafik i den forstand, at det er meget længe siden, at vi har haft arbejdsnedlæggelser i Aalborg. De supplerer hinanden godt de to selskaber."

Iflg. NORDJYSKE udgør bybuskørslen i Aalborg hele 40% af NT's samlede buskørsel. Udgiften til kørslen ligger i omegnen af 215 millioner kroner årligt.